Uutiset
Tällä sivulla näet uutisemme julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä. Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja talous, hulevesi, julkaisut, jäsenyys, jätevesi, kiertotalous, koulutus & tapahtuma, lainsäädäntö, liete, pohjavesi, talousvesi, varautuminen, verkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti, vesihuoltopäivä, viestintä
-
EU:n strateginen lähestymistapa ympäristössä oleviin lääkeaineisiin linjaa lääkekuormitusta vähentäviä toimenpiteitä
13.3.2019
Prioriteettiainedirektiivin edellyttää, että Euroopan komissio ehdottaa strategista lähestymistapaa lääkkeistä aiheutuvaa veden pilaantumista varten. Tämä strateginen lähestymistapa julkaistiin 11.3.2019. Strategiassa todetaan, että on riittävästi todisteita siitä, että olisi ryhdyttävä toimiin ympäristössä olevien lääkeaineiden aiheuttaman riskin lieventämiseksi.
-
Puhdistamomullan käyttäminen on tärkeä osa kiertotaloutta
13.3.2019
Vesilaitosyhdistys on julkaissut esitteen, joka sisältää tietoa puhdistamomullan hyödyistä ja tutkimustietoa haitta-aineista.
-
Uusi valvontatutkimusohjelmamalli vesilaitoksille
12.3.2019
Valvira on julkaissut uuden valvontatutkimusohjelmamallin talousvettä toimittaville laitoksille.
-
Suomen Biokierto ja Biokaasu ry perustettu
4.3.2019
Biokaasusektori sekä biologisten jätteiden käsittelyn ja orgaanisten maanparannusaineiden valmistuksen alalla toimivat tahot tiivistävät yhteistyötään.
-
VVY:n vesityökorttikoulutuksia maalis-huhtikuussa
4.3.2019
Kaikille avoimet Vesilaitosyhdistyksen vesityökorttikoulutukset järjestetään kevätkaudella Helsingissä, Oulussa ja Tampereella.
-
Vesihuoltolaitoksille suunnatut Työturvallisuuskortti -koulutukset alkavat huhtikuussa
4.3.2019
Vesilaitosyhdistyksen koulutustarjontaan tulee vesihuoltolaitoksille suunnattu Työturvallisuuskortti-koulutus. Työturvallisuuskortti® on Työturvallisuuskeskuksen, TTK, hallinnoima järjestelmä. Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskorttikurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta.
-
Vesilaitoksille uusi työkalu taudinaiheuttajien poistotehon arviointiin vedentuotantoketjussa
4.3.2019
Norjassa kehitettyyn menetelmään perustuvasta työkalusta on julkaistu Suomen olosuhteisiin sovitettu opas VVY:n monistesarjassa. Työkalun avulla voidaan arvioida laskennallisesti taudinaiheuttajien poistotehoa ja sen riittävyyttä vedentuotantoketjussa.
-
EurEau:n lainsäädäntö- ja talouskomitea kokoontui Helsingissä
1.3.2019
VVY edistää Suomelle tärkeiden näkökulmien välittymistä EU:n päätöksentekoon.
-
Vaarallinen jäte kampanjamateriaalit jäsenille
28.2.2019
Muistutetaan yhdessä, että vaarallinen jäte ei kuulu viemäriin.
-
Vesihuoltolaitosten verkkopalveluiden saavutettavuus
28.2.2019
Saavutettavuus tarkoittaa helpommin käytettäviä verkkopalveluita. Verkkopalveluiden suunnittelussa ja toteuttamisessa on tärkeää huomioida eri käyttäjäryhmien tarpeet. Saavutettavuusdirektiivi.fi on sivusto, josta löytyy toimintaohjeita.
-
Muutoksia Venlassa
28.2.2019
Vesihuoltolaitosten tunnuslukujärjestelmä Venlaan on tehty 28.2.2019 lukuisia muutoksia vuodelle 2019. Näin on tehty jotta vältytään samojen tietojen syöttämisestä erikseen kahteen järjestelmään (Suomen ympäristökeskus SYKEn Veetiin ja VVY:n Venlaan).
-
VVY:n vaalitoimikunta kokoontui
27.2.2019
VVY:n vaalitoimikunta kokoontui helmikuussa tekemään vuosikokoukselle ehdotuksensa valinnoista hallituksen varsinaisiksi ja varajäseniksi erovuoroisten tilalle. Ennen kokousta vaalitoimikunnan jäsenet olivat saaneet jäsenlaitosten edustajilta ehdotuksia sopivista henkilöistä.
-
Vaaralliset jätteet turvallisesti talteen
26.2.2019
Kodin jäteastiaan livahtaa yhä vaarallisia jätteitä; sekajätepussien koostumustutkimusten mukaan kuitenkin vain prosentti sisällöstä on vaaralliseksi jätteeksi luokiteltavaa. Tehokkaan neuvonnan lisäksi maksuton vastaanotto jäteasemille, apteekkeihin sekä paristojen ja akkujen myyntipisteisiin ovat aikaansaaneet sen, että vaaralliset jätteet päätyvät hyvin kiertoon. Meneillään olevan tiedotuskampanjan tarkoituksena on parantaa tulosta entisestään. Vesilaitosyhdistys on kampanjassa mukana muistuttamassa että vaarallinen jäte ei kuulu viemäriin.
-
Vesilaitoshoitajien koulutuspäivät 20.-21.3.2019 Oulussa
25.2.2019
Vesilaitoshoitajien ja talousveden laadusta vastaavien vuotuinen koulutustapahtuma. Ilmoittaudu 5.3. mennessä.
-
Jätevesipäivä 26.3.2019 Tampereella
24.2.2019
Jätevesien laadun tarkkailua suorittaville ja laboratoriohenkilöstölle suunnattu koulutus, jossa käsitellään myös haasteellisempiin jätevesiin liittyviä asioita. Lue tarkempi ohjelma koulutuskalenterissamme ja ilmoittaudu 11.3. mennessä.
-
Kinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen
20.2.2019
185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi. Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu innosti ennätysmäärän suomalaisia tekemään kiertotalousteon. Osallistujamäärä kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat. Kotimaan joulukinkkujen paistinrasvoista yhteensä jopa 13 prosenttia kierrätettiin uusiutuvaksi polttoaineeksi, ja tällä määrällä voidaan ajaa lähes 18 kertaa maapallon ympäri.
-
Jätevedenpuhdistamoiden käyttöpäällikköpäivät 3.-4.4.2019 Seinäjoella
19.2.2019
Koulutuksen yhteydessä pureudutaan ajankohtaisiin jätevesi- ja lieteasioihin.
-
Vattenverksteknik och hygien, upplagan 4.
19.2.2019
Vesityökortin suorittamiseen tarkoitetun VVY:n Vattenverksteknik och hygien [Vesilaitostekniikka ja hygienia] -julkaisun päivitetty painos on nyt myynnissä myös ruotsinkielisenä.
-
VVY:n uutiskirje ilmestyi viime viikolla
18.2.2019
Uutiskirjettä lukemalla saat vesihuoltoalan tietoutta, joka osaltaan tukee ammattiosaamistasi.
-
Suomen Vesiyhdistys ry:n Maailman vesipäivän seminaari
14.2.2019
YK:n vuoden 2019 Maailman vesipäivän teemana on ”Ketään ei jätetä” (Leaving no one behind). Teema korostaa kansainvälisesti sovittujen Kestävän kehityksen tavoitteiden periaatetta, jonka mukaisesti turvallinen vesi ja sanitaatio kuuluvat kaikille. Suomen Vesiyhdistyksen seminaarissa kartoitetaan, mitä tämä tarkoittaa erityisesti haavoittuvimmassa asemassa olevien ryhmien, kuten vähemmistöjen ja pakolaisten näkökulmasta ja mitä Suomessa asialle voidaan tehdä.