Turun Vesihuolto Oy:n Vesipiste-lehti 1/2022 ilmestyi
20.6.2022
Tällä kertaa Vesipisteessä sukelletaan Vesihuollon hanketyöskentelyyn, tutustutaan hanaveden tuotantoprosessiin, käydään läpi uutta Vesitili-asiakasportaalia, ratkotaan maanalaisia pulmia vesihuoltoinsinöörien kanssa, selvitetään verkostosaneerauksen ilmastopäästöjä ja paljon muuta. VVY:n jäsenlaitosten henkilöstön kannattaa katsoa kirjoituksista myös sisältövinkkejä omaan asiakasviestintäänsä.
Turun Vesihuolto Oy:n Vesipiste-lehti postitettiin turkulaisiin koteihin ja yrityksiin. Se on luettavissa myös sähköisesti ja saavutettavassa muodossa verkkosivuilla: https://www.turunvesihuolto.fi/vesi-lehti/
Vesipiste-lehden sisällysluettelo:
- Pääkirjoitus, Vesihuolto oppii ja kehittyy hankkeiden avulla, Eeva-Leena Rostedt, laatupäällikkö
- Saamme nauttia maailman huippuluokan juomavettä päivittäin (Kokemäenjoesta otetun veden matkasta kohti turkulaisten kuluttajien hanoja kertoo Turun Seudun Vesi Oy:n tuotantopäällikkö Osmo Puurunen.)
- Turkulaiset juovat raikasta, kylmää ja kirkasta hanavettä (Veden laatu)
- Ota käyttöön uusi Vesitiliasiakasportaali
- Maanalaisia pulmia ratkomassa (Vesihuoltoinsinöörit Tuomas Jalonen ja Mark Ekiz suunnittelevat vesihuoltoverkoston saneerauksia. Verkostoa on suunniteltava niin, että se pysyy hyväkuntoisena ja oikein mitoitettuna vielä 60 vuoden päästäkin.)
- Asiakaspalvelu vastaa (Minulla on kysyttävää vesilaskusta, minne otan yhteyttä?, Kuinka usein saan Vesihuollolta vesilaskun?, Miten ilmoitan vesimittarini lukeman netissä?)
- Turussa selvitetään verkostosaneerauksen ilmastopäästöjä – tavoitteena vesihuollon hiilijalanjäljen pienentäminen (tekniikan kandidaatti Juuli Haapakoski tutkii diplomityötään varten minkälaisia päästöjä saneerauksen eri osa-alueet synnyttävät ja miten niitä voitaisiin vähentää.)
- Haitta-ainekuormat hallintaan – SourceTrack-hanke paljasti vesistöjen suurimmat kuormittajat (Vesistöjen tehokas suojelu edellyttää haitallisten aineiden päästölähteiden tunnistamista. Yhdiste-esiintymiä ja päästölähteitä tutkittiin Turun AMK:n, Turun seudun puhdistamon, Turun Vesihuollon ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) viime syksyllä päättyneessä SourceTrack-yhteishankkeessa.)
- Turun seudun puhdistamokokonaisuus parempi kuin hiilineutraali (Turun seudun puhdistamo Oy)
- Unesco nostaa Turun Seudun Vesi Oy:n juomaveden laadun yhdeksi maailman parhaista (Turun Seudun Vesi Oy)
- Ta i bruk den nya kundportalen Vesitili
- Kundbetjäningen svarar
- Miten voimme palvella? Hur kan vi stå till tjänst?